Museu de la ciència. Taller de la llum

El dia 23 de novembre vam anar al museu de la ciència. L’activitat que vam fer estava relacionada amb la llum i el colors. Per entendre com funcionava la reflexió vam fer un experiment per veure com reaccionava la llum a un mirall pla, un còncau i  un convex. Per la refracció vam apuntar llum a una peixera i vam observar com reaccionava. Després vam veure que els colors primaris de la llum no eren els mateixos que els de la pintura: els colors primaris de la llum són el verd, el vermell i el blau i els de la pintura són el magenta, el groc i el cian. A més si ajuntem tots els colors de la pintura surt el negre però si ho fem amb els de la llum surt el blanc. 

També ens van ensenyar que les impressores només funcionen amb els colors primaris però quan s’ajunten per capes creen tots els colors necessaris per representar bé la imatge. Finalment vam fer un experiment amb la llum ultravioleta que fa que la brutícia es vegi fosforescent.

Va ser molt interessant!

Crònica: Lucía i Sara

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2017-18. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.