Santes Creus

A la fi del segle XI un grup de monjos, 12 per concretar. Van fundar el monestir de Santes Creus. Amb l’esperança d fer un monestir on és seguis la manera de viure de la regla de Sant Benet. Se situava en el que aquella època era un terreny despoblat, encara que sempre buscaven les tres coses bàsiques per fundar un monestir: pedra, aigua i terres fèrtils per poder cultivar els seus productes. En el lloc de creació del monestir ja existia una ermita dedicada a la Santíssima Trinitat. I entorn d’ella van començar les construccions. Una de les coses que va fer que el monestir agafés més fama va ser quan alla van enterrar a Pere el gran, que va ser l’únic que en el saquejament de tombes, la seva tomba no va estar oberta en cap moment. Quant va morir Jaume II, el seu fill va ordenar fer reformes, amb el qual el monestir.

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2017-18. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *